Ankeiler: Busmaatschappij Breng verwacht deze Vierdaagseweek geen problemen met de uitvoering van het dienstrooster.

- Busmaatschappij Breng verwacht deze Vierdaagseweek geen problemen met de uitvoering van het dienstrooster. Ondanks personeelstekorten en ziekteverzuim, is het volgens een woordvoerder toch gelukt om alle roosters goed in te vullen.

Alle extra busritten kunnen deze week gewoon worden uitgevoerd. Breng is onderdeel van het veel grotere Connexxion, dat speciaal bussen heeft uitgeleend. Ook worden collega's van Connexxion uit andere regio's in het land in Nijmegen ingezet. In voorgaande jaren is dat ook al gebeurd.

In de zon kan het flink warm worden

De bussen van Breng zijn motorisch gezien prima bestand tegen temperaturen van 40 graden, zo meent de woordvoerder. Hij kan echter niet garanderen of de temperatuur in de bussen altijd aangenaam zal zijn.

"De bussen hebben een soort airco, maar soms moet de chauffeur de deuren langdurig openhouden en stroomt warme lucht de bus binnen," zo stelt de woordvoerder. Door de vele ruiten in de bus heeft de zon bovendien tamelijk vrij spel. Op een plek in de zon kan het dan flink warm worden, vooral in de middag. De chauffeurs letten er wel op om de deuren zoveel mogelijk dicht te houden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.