Bevat Video: Video
Ankeiler: "Het is hard werken, maar het levert heel veel plezier op". Piet Dolk, de eigenaar van de Vierdaagscamping in Weurt, is er druk mee.

- "Het is hard werken, maar het levert heel veel plezier op". Piet Dolk, de eigenaar van de Vierdaagscamping in Weurt, is er druk mee. De camping is volgeboekt, al kiezen sommige gasten er voor een dag later te komen.

Youri is één van de vaste campingasten. De groep waar hij mee staat, wordt steeds groter. "We zijn met vier mensen begonnen op de camping op de Winkelsteeg, maar nu zijn we al met een groep van 22." Dolk vertelt dat er toch gasten zijn die wat later komen omdat er één dag is uitgevallen. "Die mensen willen liever met de warmte thuis zitten." Voor verkoeling heeft hij ook gezorgd: er staat ook een zwembad, ook al is deze niet erg groot.

Ook 's avonds is het gezellig op de camping, maar om 22.00 uur moet het stil zijn "Het wekkertje gaat namelijk om 3.00 uur weer," vertelt Youri. Dan moeten de lopers naar de start op de Wedren. Wat dat betreft ligt deze camping trouwens op een goede plaats: het is weliswaar buiten Nijmegen, maar de afstand tot de Wedren is maar ogeveer vier kilometer.

Vrijdag wordt de week afgesloten met een grote barbecue. Vanaf oktober kunnen gasten zich dan alweer gaan inschrijven voor de Vierdaagseweek van 2023.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel