Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De persconferentie over de hitte. Foto: RN7
Ankeiler: De organisatie van de Vierdaagse heeft besloten om de dinsdag niet door te laten gaan. Dit werd zondagmiddag bekend gemaakt.

- De organisatie van de Vierdaagse heeft besloten om de dinsdag niet door te laten gaan. Dit werd zondagmiddag bekend gemaakt. De organisatie vindt het onverantwoord aangezien het 'code rood' wordt. Dit betekent dat de Vierdaagse pas woensdag van start gaat.

Vanmorgen vergaderde het weeradviesteam van de Vierdaagse over de voorspelde hitte. Dit team bestaat onder meer uit een meteoroloog, een inspanningsfysioloog, een sportpsycholoog, de medische dienst en het Rode Kruis. Meerdere weermodellen voorspellen voor dinsdag temperaturen tot 38 graden in en rondom Nijmegen. In het zuiden van Nederland zou het nog warmer kunnen worden.

De tekst gaat verder onder de video:

Meerdere scenario's zijn besproken

Eerder al liet de Vierdaagse organisatie weten tal van scenario’s klaar te hebben liggen; van de route inkorten, eerder starten en extra waterpunten tot een dag later beginnen. Nu er besloten is om de dinsdag geheel af te gelasten.

Henny Sackers, de marsleider van de Vierdaagse, liet weten dat er ook dinsdag nog de mogelijkheid is om het startbewijs op te halen. De officiële start van de Vierdaagse wordt dus woensdag. Burgemeester Bruls van Nijmegen zegt dat hij de beslissing kan ondersteunen, al heerst er wel teleurstelling nadat de Vierdaagse al twee jaar niet door kon gaan vanwege corona.

Sackers laat verder weten dat men iedereen ten stelligste afraadt om dinsdag zelfstandig te gaan lopen. Ook laat hij weten dat iedereen die de drie dagen uitloopt, wel een kruisje krijgt op vrijdag.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.