Lead image 1:
Lead image TXT 1: De man zat hoog in de hijskraan. Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De brandweer blies twee reddingskussens op. Foto: John Beckmann / RN7
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Hulpdiensten bij de hijskraan. Foto: John Beckmann / RN7
Ankeiler: Een verwarde man zat urenlang in een hijskraan, in de nacht van zaterdag op zondag. Hij was rond 21.30 uur in de kraan aan de Waalhaven geklommen.

- Een verwarde man zat urenlang in een hijskraan, in de nacht van zaterdag op zondag. Hij was rond 21.30 uur in de kraan aan de Waalhaven geklommen. Hulpverleners probeerden hem naar beneden te praten, maar dat lukte niet.

Een medisch team stond paraat, en een speciaal team van de brandweer arriveerde, dat gespecialiseerd is in reddingen op grote hoogte. Onderhandelaars van de politie bleven met de man praten.

De man klom soms een paar meter naar beneden, dan weer helemaal omhoog. Gevreesd werd dat hij uit de kraan zou vallen. Rond 3 uur blies de brandweer twee reddingskussens op, en ging het arrestatieteam de hijskraan in. De man werd overmeesterd en met behulp van een hoogwerker veilig op de grond gezet. Ambulancepersoneel controleerde hem, hij werd vastgelegd op een brancard, en met de ambulance afgevoerd. Het is niet duidelijk of de man onderinvloed was van drank of drugs.

De man zat hoog in de hijskraan - Foto: John Beckmann / RN7
De brandweer blies twee reddingskussens op - Foto: John Beckmann / RN7
Hulpdiensten bij de hijskraan - Foto: John Beckmann / RN7
De man werd overmeesterd en met hoogwerker naar beneden gehaald - Foto: John Beckmann / RN7
­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.