Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ook in de tuin ligt er volgens de buren al maanden dezelfde troep. Foto: Menno van Halem
Ankeiler: Buurtbewoners van de Wezenlaan hebben het helemaal gehad met vastgoedondernemer Ton Hendriks. De werkzaamheden aan het pand op nummer 62 liggen opnieuw stil.

- Buurtbewoners van de Wezenlaan hebben het helemaal gehad met vastgoedondernemer Ton Hendriks. De werkzaamheden aan het pand op nummer 62 liggen opnieuw stil. In maart protesteerden ze al voor omdat het huis geruime tijd leeg stond en zwervers aantrok. Hendriks, de eigenaar van het pand, beloofde beterschap en stuurde er bouwvakkers op af. Die waren echter al weer snel vertrokken. "We zijn vier maanden verder en er is eigenlijk niets gebeurd," vertelt Menno van Halem, die zelf ook in de Wezenlaan woont.

Van Halem heeft zeer regelmatig contact met Hendriks geprobeerd te krijgen. "Ik heb appjes en mails gestuurd, maar de man reageert nergens op." Het is niet alleen het huis op nummer 62 waar hij en zijn buren zich druk over maken. Ook het pand aan nummer 54 is dringend aan renovatie toe. "De 88-jarige mevrouw die hier woont, zal zelf niet (meer) klagen dus ik doe dit niet namens haar", schrijft Van Halem in zijn mail aan Hendriks.

"Volgende week ga ik weer verder met dit pand", laat Hendriks aan RN7 weten. "Ik vind dat de buurtbewoners zich druk maken om niets. Laat ze iets anders doen met hun tijd." Ook ontkent hij dat er ooit zwervers in hebben gewoond. Uit boosheid heeft Van Halem nu een bord in de tuin van het pand gezet met de tekst 'Leegstand is asociaal Ton H.'

馃挰 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel