Bevat Video: Video
Ankeiler: Ook de gemeente Druten wil graag aandacht besteden aan een inclusievere samenleving en daarom komt er binnenkort een 'regenboogpad'.

- Ook de gemeente Druten wil graag aandacht besteden aan een inclusievere samenleving en daarom komt er binnenkort een 'regenboogpad'. Het voorstel van de partij Sociaal Maas en Waal kon in de raadsvergadering op brede steun rekenen. Het is nog onbekend waar en wanneer het pad geplaatst wordt.

Raadslid Dini Uitdehaag kwam met het initiatief. Ze zorgt naar een manier waarop Druten meer kan doen aan een inclusievere samenleving. "Eén keer per jaar hijsen wij bij het gemeentehuis een regenboogvlag, maar ik was op zoek naar iets blijvends."

Uitdehaag verwacht dat Drutenaren openstaan voor het initiatief. "Ik denk dat mensen in Druten een brede blik hebben."

Gaybrapad is geen zebrapad

In Nederland zijn er al meer van deze zogenoemde ‘gaybrapaden’, zoals in Utrecht en Arnhem. Toch zorgt zo’n pad soms voor verwarring. Verkeersdeelnemers denken vaak dat dezelfde regels gelden als bij een gewoon zebrapad.

Uitdehaag denkt hier een oplossing voor te hebben. "Je moet het sowieso op een plek plaatsen waarvan het duidelijk is dat het geen zebrapad is." Het raadslid zou een regenboogpad graag zien in de parkeerdriehoek op de markt of juist een richting de nieuwe kiosk.

In de video wijst Uitdehaag de plekken aan waar zij graag een gaybrapad ziet. Ook geven inwoners hun mening.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel