Ankeiler: Tijdens de Vierdaagse geeft NS voorrang aan de extra treinen van en naar het wandelevenement en de feesten.

- Tijdens de Vierdaagse geeft NS voorrang aan de extra treinen van en naar het wandelevenement en de feesten. Dat betekent in de praktijk dat bij grote personeelskrapte eerst op andere trajecten treinen komen te vervallen.

NS heeft te maken met een nijpend personeelstekort. Dan gaat het over conducteurs en machinisten, maar ook over ondersteunend personeel zoals ict’ers en veiligheidsmedewerkers. Door die problemen rijden nu al af en toe minder treinen.

Toch zullen tijdens de Vierdaagseweek extra treinen van NS en Arriva van en naar Nijmegen rijden. De woordvoerder houdt nog wel een slag om de arm: “Het is zeker onze intentie om al die extra treinen te laten rijden.” Als er meer personeel uitvalt, moet de vervoerder keuzes maken, en dan krijgen de trajecten van en naar Nijmegen prioriteit.

De treinen rijden extra vroeg, en extra laat, om wandelaars en feestvierders op de plaats van bestemming te krijgen. Ook busvervoerder Breng zet extra vroege bussen in rond het evenement. Op de website van de Vierdaagse is meer informatie te vinden over vervoer volgende week.

Ook spoorbeheerder ProRail heeft moeite roosters rond te krijgen door een tekort aan verkeersleiders, maar een woordvoerder laat weten dat er in onze regio al maanden geen problemen zijn, en die rondom de Vierdaagseweek ook niet te verwachten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.