Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Beschadiging bij rechtervoet. Foto: RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Beschadiging bij voetstuk. Foto: RN7
Ankeiler: Het beeldje van het Dromerige Meisje op het marktplein in Druten is beschadigd. Zowel het linker- als het rechterbeen is gebroken en in het voetstuk zit een flinke barst.

- Het beeldje van het Dromerige Meisje op het marktplein in Druten is beschadigd. Zowel het linker- als het rechterbeen is gebroken en in het voetstuk zit een flinke barst.

Het is niet de eerste keer dat het beeldje is vernield. Afgelopen maart werd een nieuwe replica geplaatst op de markt, omdat de vorige replica ook al was vernield. Die was volgens de gemeente niet meer te herstellen.

In de video zijn de beschadigingen te zien. Tekst gaat daarna verder:

Het originele Dromerige Meisje staat in het gemeentehuis. Het beeld is ooit geschonken door meubelfabriek Trio aan de gemeente. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Trio in 1971. Het meisje kijkt naar de plaats waar het gebouw van Trio ooit gevestigd was. Omdat het bronzen beeldje zo kwetsbaar was, is het kort na 1971 in het gemeentehuis geplaatst. Met de herinrichting van de Markt zo’n 8 jaar geleden is een replica van het beeldje op de oude plaats gezet.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel