Afdrukken
Ankeiler: De Dorpslijsten in Druten zien graag dat de gemeente een bemiddelende rol speelt in de stikstof-discussie tussen de overheid en de lokale boeren.

- De Dorpslijsten in Druten zien graag dat de gemeente een bemiddelende rol speelt in de stikstof-discussie tussen de overheid en de lokale boeren. Op de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond gaan de Dorpslijsten hiertoe een motie indienen, die bedoeld is als handreiking aan de agrariërs binnen de gemeente.

De motie wordt ingediend in navolging van een soortgelijke motie door de CDA-fractie in de gemeenteraad van Wijchen. De gezamenlijke Dorpslijsten roepen de gemeente Druten op om te bekijken hoe men plaatselijk een rol kan spelen bij de oplossing van de stikstofcrisis.

Gedwongen beëindiging boerenbedrijven proberen te voorkomen

De gemeente kan stimuleren dat de provincie (uitvoerder van het stikstofbeleid) en de boeren uit het buitengebied van Druten op een goede manier met elkaar in gesprek blijven. De Dorpslijsten: "Tegelijkertijd moet de provincie inzetten op bedrijfsinnovatie en -omvorming, zodat gedwongen beëindiging van boerenbedrijven zoveel mogelijk kan worden voorkomen."

"We begrijpen dat de uitstoot van stikstof moet worden gereduceerd en dat dit een grote inspanning vraagt van de gehele samenleving," zo zeggen de Dorpslijsten in een openbaar gemaakt persbericht.

Stikstofbeleid enorm ingrijpend

De motie wordt ingediend door de fractievoorzitters Ramon Postulart (Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid), Nadine Huntink (Dorpslijst Horssen) en Thye van Dinteren (Dorpslijst Afferden).

De Dorpslijsten benadrukken dat het stikstofbeleid enorm ingrijpend is in een agrarische gemeente als Druten. Mede daarom willen we ervoor zorgen dat de gemeente een vinger aan de pols houdt, zo stellen de Dorpslijsten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel