Ankeiler: De Vierdaagsefeesten gaan vanwege twee jaar afwezigheid door corona dit jaar extra feestelijk van start.

- De Vierdaagsefeesten gaan vanwege twee jaar afwezigheid door corona dit jaar extra feestelijk van start. Het zevendaagse festival krijgt voor het eerst een grootse publieksopening.

Zaterdag 16 juli om 16.00 uur wordt bij 17 podia tegelijkertijd het glas geheven en gezamenlijk afgeteld naar de officiële opening van de Vierdaagsefeesten. Tijdens de opening wordt het publiek bij alle podia tegelijkertijd door een speaker toegesproken door de Nijmeegse cabaretier Pieter Derks.

Kippenvelmoment

“Na twee gemiste edities weer het grootste evenement van Nederland kunnen vieren, dat is iets waar heel Nijmegen reikhalzend naar uitkijkt. Een bijzonder kippenvelmoment, wat we graag willen markeren. Bovendien zorgt zo’n opening in de middag ervoor dat het al eerder druk is in de stad, waarmee we de horeca een hart onder de riem willen steken. We roepen daarom iedereen op om op tijd naar de Vierdaagsefeesten te komen, en met elkaar te proosten, op het leven en op een fantastische feestweek", vertelt Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder van Stichting Vierdaagsefeesten.

De podia die deelnemen aan het openingsprogramma zijn onder meer De Kaaij, Festival op ’t Eiland, Smaakmarkt en het Valkhof Festival. Per podium dat meedoet aan de opening is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ruim 1,5 miljoen bezoekers

De Vierdaagsefeesten vinden plaats van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli. De ruim 1,5 miljoen verwachte bezoekers kunnen tijdens de feestweek genieten van meer dan 1000 acts op ruim 40 podia. Het programma bestaat uit theater, exposities, lezingen, workshops en vooral heel veel muziek. Grote namen die dit jaar optreden zijn onder meer Snollebollekes, Ronnie Flex, Mart Hoogkamer, Frank Boeijen en Kris Kross Amsterdam.

Zie ook