Bevat Video: Video
Ankeiler: Niet alleen de wegen in en rond Nijmegen waren maandagmiddag overbelast, ook op het spoor waren problemen.

- Niet alleen de wegen in en rond Nijmegen waren maandagmiddag overbelast, ook op het spoor waren problemen. Dit had onder andere te maken met het concert van Rammstein in het Goffertpark. Hoewel station Goffert in de buurt ligt van het park, is het niet de bedoeling dat vele concertgangers hier gebruik van maken, vertelt woordvoerder Leonie Bosselaar van NS.

"Concertgangers kunnen wel heen met de trein naar station Goffert, omdat mensen dan meer verspreid van elkaar komen. Wanneer een concert is afgelopen, loopt dat terrein in een keer helemaal leeg. Maar het is niet de bedoeling dat iedereen vervolgens de trein pakt vanaf dit station, want dat kan het station niet aan", legt Bosselaar uit.

Tekst gaat verder onder de video:

Daarom het volgende advies voor concertgangers die gebruikmaken van het openbaar vervoer: "Pak na een concert een pendelbus vanaf station Goffert. Deze rijden continu, en gratis, naar station Nijmegen."

Kapotte bovenleiding

Maandagmiddag was het niet alleen druk vanwege het concert, ook had de NS te maken met een kapotte bovenleiding tussen Ravenstein en Wijchen. Er reden daarom een paar uur lang geen treinen tussen Nijmegen en Oss. Rond 19.30 uur werd de dienstregeling weer opgestart.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.