Bevat Video: Video
Ankeiler: De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten zullen tijdens de komende editie gaan werken met recyclebare drinkbekers.

- De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten zullen tijdens de komende editie gaan werken met recyclebare drinkbekers. Dit alles natuurlijk om de hoeveelheid afval terug te dringen en om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Maar er is ook kritiek. Kritiek op het feit dat “alles nu wéér duurder wordt”. Hoe zit het nu precies met dit nieuwe systeem, en waar moet je op letten?

In het RN7-programma ‘Klaar Voor De Start’ legt Hein van den Hoogen van ACBN (het evenemntenbureau dat de Feesten organiseert) het systeem nog eens uit. “Bij het bestellen van je eerste consumptie betaal je 50 cent extra voor een beker. Daarna is het een kwestie van ruilen: een beker voor een beker.”

Van den Hoogen benadrukt dat het hier géén statiegeldsysteem betreft. “Je kunt je beker na gebruik inleveren bij de bar, of bij je houden tot je een nieuw drankje haalt.” Maar die 50 cent krijg je niet terug. Dat is om het systeem te financieren.

In het programma 'Klaar voor de Start' krijgen we uitleg over het bekersysteem:

Een sieraad voor de feesten

Op de vraag of hij nog zorgen bij de mensen kan wegnemen, antwoordt Van den Hoogen: “De stad zal een stuk schoner zijn. Menig bewoner en liefhebber van deze mooie stad zal beamen, dat een opgeruimde Vierdaagsefeesten een sieraad is voor de stad en de feesten.

De nieuwe drinkbekers zijn er in drie formaten en zijn tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten op alle drinklocaties te verkrijgen en in te leveren. Ze zijn gekenmerkt door de namen van beide evenementen, die in de rand van de beker gegraveerd zijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.