Bevat Video: Video
Ankeiler: Nijmegen heeft de NN Rivals Run gewonnen. De hardloopwedstrijd tussen Arnhem en Nijmegen vond zondagmiddag voor het eerst plaats.

- Nijmegen heeft de NN Rivals Run gewonnen. De hardloopwedstrijd tussen Arnhem en Nijmegen vond zondagmiddag voor het eerst plaats. In elke stad startte 250 hardlopers en wie als eerste met 75 deelnemers finishte in Elst, won.

"We hebben het idee bedacht om hardloopevenementen nog meer een teamgevoel te geven. Samen ben je namelijk sneller. Juist om het spannend te maken, hebben we er een stedenstrijd van gemaakt", vertelt organisator Niko Moreno Ruiz.

Hoewel er soms veel spanning is tussen Arnhem en Nijmegen, zeker rondom wedstrijden tussen Vitesse en NEC, denkt Ruiz niet dat de hardloopwedstrijd bedraagt aan meer polarisatie. "Sport zorgt voor verbroedering, juist omdat je met elkaar sport."

De wedstrijd

Om 13.00 uur startte beide steden met de race van ongeveer 13 km. De burgemeesters gaven het startschot; Hubert Bruls vanaf de Grote Markt in Nijmegen en Achmed Marcouch vanaf de Korenmarkt in Arnhem. Na ongeveer 45 minuten kwamen de eerste lopers aan in Elst. Uiteindelijk was Nijmegen als eerste met 75 deelnemers binnen en won daarmee de wedstrijd.

Bekijk hier het verslag van de hardloopwedstrijd. Tekst gaat verder onder de video:

De organisatie hoopt dit event vaker te kunnen organiseren. "Ik zou het sowieso mooi vinden als het hier echt een traditie wordt. Als het werkt, gaan we het ook op andere plekken proberen te organiseren", aldus de organisator.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.