Bevat Video: Video
Ankeiler: De aftelborden in het centrum van Nijmegen tikken richting de laatste tien dagen, en ook elders in de stad wordt het steeds zichtbaarder dat de 104e editie van de Vierdaagse en de 51e Vierdaagsefeesten nabij zijn.

- De aftelborden in het centrum van Nijmegen tikken richting de laatste tien dagen, en ook elders in de stad wordt het steeds zichtbaarder dat de 104e editie van de Vierdaagse en de 51e Vierdaagsefeesten nabij zijn. Is men er achter de schermen ook al helemaal klaar voor? Die vraag wordt beantwoord in het RN7-programma “Klaar Voor De Start”.

Voor veel Nijmegenaren zijn de Vierdaagsefeesten hét hoogtepunt van het jaar. Maar de échte liefhebbers kunnen dat nu ook uitdragen, met speciale merchandise van het evenement. Drukkerij DressMe levert 400 hoodies en t-shirts met daarop het logo en de slogan van De Feesten. “Met de mogelijkheid om meer na te bestellen”, vult eigenaar Martijn Dresmé aan.

Bekijk de eerste uitzending van 'Klaar voor de Start' hier. Vanaf 0.57 een kijkje in de drukkerij:

Uitleg over drinkbekers

Verderop in de uitzending wordt ook een bezoek gebracht aan een gastgezin dat slaapplekken aanbiedt aan wandelaars. Iets waarvan er dit jaar enkele honderden te weinig waren. Ook is een repetitie van het jaarlijkse Gevelconcert te zien en worden tips gegeven voor wandelaars.

Tot slot geeft de ACBN, de organisatie achter de Vierdaagsefeesten, extra uitleg over het gloednieuwe drinkbekersysteem. Dit systeem, dat dit jaar geïntroduceerd wordt, moet de stad schoner houden en het evenement milieuvriendelijker maken. Wel is er enige weerstand tegen vanuit het publiek, vooral vanwege de extra 50 cent die in rekening wordt gebracht.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.