Ankeiler: Tijdens de komende Vierdaagsefeesten is een speciaal biertje te koop, ontwikkeld door alle grote Nijmeegse brouwerijen gezamenlijk.

- Tijdens de komende Vierdaagsefeesten is een speciaal biertje te koop, ontwikkeld door alle grote Nijmeegse brouwerijen gezamenlijk. Het blonde biertje is alleen te koop tijdens de Vierdaagsefeesten: bij de podia en in verschillende horecazaken in en rond Nijmegen.

Vorig jaar, toen we het zonder feesten moesten stellen, was er ook al een Vierdaagsefeestenbiertje. Dat was in mum van tijd uitverkocht; reden om ermee door te gaan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ieder jaar één van de aangesloten brouwers speciaal voor de Vierdaagseweek een biertje zou maken, maar van dat idee is afgestapt. Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en De Hemel hebben lanceren samen één biertje.

Volgens de brouwers is het een “heerlijk verfrissend blond bier.” Het heeft een alcoholpercentage van 5,5%. “Het fruitige hop springt er duidelijk uit en geeft het lokale bier een lichte frisse citrussmaak.” We komen er pas achter hoe dit bier écht smaakt vanaf 16 juli, als ook de Feesten losbarsten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.