Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is weer bijna weekend. Er zijn volop evenementen, met voor elk wat wils. Wij zetten de leukste evenementen voor je op een rij.

- Het is weer bijna weekend. Er zijn volop evenementen, met voor elk wat wils. Wij zetten de leukste evenementen voor je op een rij.

Gemeente Beuningen

Het grootste evenement van dit weekend is bij Ewijk: festival Down The Rabbit Hole is terug. Op vier verschillende podia staan acts als Gorillaz, de eenmansband Spinvis (Erik de Jong), de houseact Disclosure en niet te vergeten: onze Songfestival-deelnemer S10. Het festival is helemaal uitverkocht, maar mensen die écht willen weten vast nog wel de weg naar een kaartje te vinden.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Liever wat rustigers? Dan kun je terecht bij Tai Chi aan de Waal voor een stimulerende Body-Mind-Fit workshop. Het wordt georganiseerd door Het Dijkmagazijn in Beuningen. Het is op zondag van 10.30 tot 12.00 uur. Deelname kost 10 euro, exclusief consumpties.

Gemeente Druten

Op zaterdag organiseert sportzaak Ricksports een wandeltocht. Het is de derde editie en bestaat uit twee afstanden: de 15 km of de 25 km. De aanvang is om 09.00 uur. Deelnemers starten bij eetcafé de Gouden Leeuw in Druten. De kosten voor het evenement bedragen 15 euro.

Gemeente Nijmegen

Waan je in de wereld van de Franse muziek met het concert ‘Als ‘t licht wordt’. Op zaterdag presenteert Kamerkoor Sequentus een mooi programma voor liefhebbers en bevat klassieke muziek van Andriessen, Debussy, Hindemith, Poulenc en Saint-Saëns. Tijdens de show wordt er grotendeels in het Frans gezongen. Het koor zingt onder leiding van Peter-Paul van Beekum. Het concert begint om 20.15 uur en is in de Petruskerk in Nijmegen. Toegang is 12,50 euro.

In Concertgebouw De Vereeniging is er op zaterdag een performance en lezing 'Keti Koti' door Farida Nabibaks. Tijdens de show neemt Nabibaks de kijker mee in het verhaal van ‘swartin’ Anna van Vossenburg; een zwarte vrouw die in de 18de eeuw in Arnhem heeft geleefd. De show start om 20.15 uur en is in de kleine zaal. De toegang tot de voorstelling is gratis, maar bezoekers kunnen wel een donatie geven. Deze komt ten goede van stichting Reframing HERstory Art Foundation.

Concertgebouw De Vereeniging geeft dit weekend ook een rondleiding door het pand. Belangstellenden krijgen een kijkje achter de schermen en de kans om te ervaren hoe het is om op het podium te staan. Verder kun je meer te weten komen over de architectuur en kun je ook back stage. De rondleiding is op zondag om 11.00 uur. Er is een maximaal aantal van 25 plekken, dus reserveren wordt aangeraden. Tickets zijn 5 euro.

Het initiatief 'Podium aan de Waal' verzorgt van mei tot en met augustus elk weekend een podiumprogramma aan de Waal. Dit weekend geeft Dado twee optredens op zondag, één om 14.00 uur en de andere om 16.00 uur. Dado’s Doorway Cabaret is een variété- en comedyshow. Tussen de twee shows in, treedt Theater KamaK op. Hun show 'WOEF' gaat over een hondenshow waar trotse eigenaren hun hond laten keuren en mee laten doen aan de behendigheidswedstrijd. De favoriet, bulldog Mau Mau, staat op het moment om zijn prijs te innen, maar dan gebeurt er iets onverwachts. 'WOEF' start om 15.00 uur. Alle optredens van Podium aan de Waal zijn gratis toegankelijk.

Gemeente Overbetuwe

In Overbetuwe is er een variatie aan evenementen te vinden dit weekend: een fruitig feest, een volleybaltoernooi, een bijeenkomst voor motorliefhebbers en een sportieve strijd tussen Nijmegenaren en Arnhemmers.

Het kersenfeest in Driel verspreid door het hele dorp. Op zaterdag is het programma van 11.00 tot 01.00 uur en op zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Tijdens het weekend kan je terecht in de feesttent en een rondje op de kermis lopen. Voor de mensen onder ons die houden van een wedstrijd: er is op zaterdag een grasvolleybaltoernooi en op zondag een klaverjastoernooi. Verder is er op beide dagen live muziek, verzorgd door Hooked on Red (zaterdag) en Hike (zondag).

In Herveld verandert het plein in één grote zandbak. Twee dagen lang gaan 81 teams met elkaar de strijd aan in een beachvolleybaltoernooi. Op beide dagen beginnen de wedstrijden om 10.30 uur. De winnaar krijgt de felbegeerde wisselbeker, die nu nog in handen is van Xanthos@beach.

Elst staat zondag in het teken van de NN Rivals Run. Vanuit Nijmegen en Arnhem vertrekken maar liefst 500 hardlopers (250 per stad). Beide teams leggen een parcours af, met in het midden de finish in Elst. Tijdens het laatste stuk rennen de teams gelijk op. Wie als eerste de finishlijn bereikt met 200 deelnemers is de winnaar.

Gemeente Wijchen

Voor de mensen die houden van theaters en graag in de buitenlucht zijn, is er het zomertheater. Het theater start dit weekend met drie optredens. Op zaterdag is er om 14.00 uur een kleinschalig ridder- en prinsessenfestijn bij de voorstelling van ‘De ridder zegt nee’. In de avond kunnen bezoekers om 20.15 uur terecht bij de comedians van de Comedy Camper. Op zondag is er een peutervoorstelling van Gonnie & Gijsje. Deze begint om 15.00 uur. Naast de gevulde line-up is er een theaterterras. Het zomertheater wordt georganiseerd door ‘t Mozaïek in Wijchen.

Verder is het Ruïnetheater in Batenburg ook weer van de partij. Geïnteresseerden kunnen op zaterdagavond (20.00 uur) en zondagmiddag (14.30 uur) het theater bewonderen. Kaarten kosten via de website 15 euro en aan de kassa 18 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee; hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel