Bevat Video: Video
Ankeiler: De nieuwe noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Beuningen vordert gestaag. Op het Asdonckterrein worden nu de eerste chalets geplaatst na weken van graven en glad maken.

- De nieuwe noodopvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Beuningen vordert gestaag. Op het Asdonckterrein worden nu de eerste chalets geplaatst na weken van graven en glad maken. Er komen in totaal 41 chalets waar zo'n 220 tot 240 personen in opgevangen kunnen worden.

Deze noodopvang is, in tegenstelling tot de Tinnegieter, bedoeld voor een langere periode. Mensen uit Oekraïne kunnen zich op deze locatie ook inschrijven in de basisregistratie personen. Pas daarna kunnen ze aanspraak maken op leefgeld, school, werk en inkomen.

De tekst gaat verder onder de video:

Het Asdonckterrein wordt in principe voor maximaal 5 jaar ingericht als noodopvang. Als de opvang voor Oekraïners niet meer nodig is, dan kunnen de chalets ook door andere woningzoekers gebruikt worden. Vluchtelingen uit andere landen, maar ook mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning, of reguliere woningzoekers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel