Bevat Video: Video
Ankeiler: De kermis in Nijmegen maakt normaliter veel lawaai, maar woensdag was het heel even wat rustiger. Er was namelijk een 'prikkelarm' uur.

- De kermis in Nijmegen maakt normaliter veel lawaai, maar woensdag was het heel even wat rustiger. Er was namelijk een 'prikkelarm' uur. Kermismedewerker Colin: “Dat houdt in dat er dit uur geen muziek gedraaid mag worden, omdat dat prikkelend is voor kinderen. Ik vind dit een goed initiatief.”

De bezoekers van de kermis moeten er nog even aan wennen. Maar de reacties zijn positief, zoals bij Noah. Hij is met zijn vader op de kermis. “Ik vind het eigenlijk wel fijn dat er niet te harde muziek is en niet te veel lichtjes zijn, want daar word ik helemaal gek van.”

Prikkelarm betekent ook dat de attracties minder snel gaan. “De snelheid is speciaal aangepast voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor de volwassenen. Sommigen vinden dat fijn”, aldus Jeroen, medewerker van de Street Dance-attractie.

De meeste aanwezigen waren niet op de hoogte van het prikkelarme uurtje, en waren dus niet speciaal daarvoor gekomen. Zoals een buurtbewoner die samen met zijn kleinkinderen naar de kermis ging: “Ik wist niet dat er een stille kermis was. Toevallig woon ik hier om het hoekje. De reden dat ik er nu ben is dat de kleine straks moet gaan slapen.”

Vanaf twee uur werd de muziek weer harder gezet en ging de snelheid zoals vanouds. Dus met felle lampen, veel lawaai en spannende attracties.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel