Lead image 1:
Lead image TXT 1: De vluchters stappen in de auto die klaarstaat. Foto: politie.nl
Ankeiler: De politie heeft zojuist de namen bekendgemaakt van de twee ontsnapte tbs'ers. Ze kwamen uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om Luciano Dijkman (24) en Sherwin Benshomin Windster (27).

- De politie heeft zojuist de namen bekendgemaakt van de twee ontsnapte tbs'ers. Ze kwamen uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om Luciano Dijkman (24) en Sherwin Benshomin Windster (27). De twee ontsnapten dinsdagavond rond 20.30 uur uit de tbs-instelling.

Update: Hoe kunnen tbs'ers weer ontsnappen uit de Pompekliniek?

De twee vluchtten uit de kliniek door een gat in een hek, naar verluidt gemaakt met een slijptol. Ze zijn volgens de politie gevlucht in een witte Volkswagen Golf met zonnedak.

De politie heeft een foto van de vlucht verspreid.

De vluchters stappen in de auto die klaarstaat. - Foto: politie.nl

Niet benaderen

De politie benadrukt haar te bellen en de mannen niet te benaderen als ze worden gezien. Dijkman zat in Nijmegen een celstraf van 5 jaar uit voor een gewapende overval. Ook was hem tbs met dwangverpleging opgelegd.

Zijn medevluchter Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf plus tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval. Daarbij schoot hij een van de slachtoffers dood.

Zie ook: Gat in hek, 'klassieke ontsnapping' uit Pompekliniek

Deel dit artikel