Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gijs Gommers en Ruud Sommerdijk van 't Witte Paard bij de mainstage. Foto: RN7
Ankeiler: In de Kasteeltuin in Wijchen start vanaf woensdag ’t Witte Paard Zomer Festival.

- In de Kasteeltuin in Wijchen start vanaf woensdag ’t Witte Paard Zomer Festival. Eerder was ’t Witte Paard alleen een borreltent tijdens de carnaval en de kermis, maar sinds vorig jaar is de vergunning verleend aan stichting Horeca Events Centrum Wijchen (HEC). De organisatoren hebben sindsdien de koppen bij elkaar gestoken en zijn sinds januari bezig met de voorbereidingen voor een vijfdaags festival.

"Het lijkt net of er een kind wordt afgenomen." Dat was het gevoel van Gijs Gommers vorig jaar toen hij en zijn compagnon te horen kregen dat de vergunning voor een borreltent tijdens de carnaval en de kermis op de Kasteellaan de komende jaren is verleend aan stichting HEC.

De borreltent wordt nog altijd gemist. "Ja die missen we zeker. De borreltent zelf heeft zo’n twintig jaar bestaan. Dat was een lange periode, waaruit we veel plezier konden halen", vertelt Ruud Sommerdijk, één van de organisatoren van ’t Witte Paard festival. "Maar hoe langer we bezig zijn met de voorbereidingen van het festival des te enthousiaster word ik over het nieuwe concept. We kunnen volledig onze energie kwijt", vult Gijs Gommers aan.

Veel Wijchenaren missen de borreltent. Vorig jaar is er zelfs een petitie opgericht om te borreltent terug te laten keren en een Facebookpagina om herinneringen op te halen. "Daar werden wij wel heel warm van en zelfs een beetje emotioneel. Voor ons reden temeer om niet bij de pakken neer te gaan zitten en iets nieuws neer te zetten", zegt Sommerdijk.

Festival

Het Zomer Festival is volgens Sommerdijk anders dan de borreltent. "Dat was echt een feesttent tijdens de kermis en de carnaval. Dit wordt echt een festivalopzet met een open karakter, foodtrucks en een openluchtfeestje. Vaak is er gratis entree, maar helaas ontkomen wij er niet aan om ook op sommige momenten wel entreegeld te vragen."

Bekijk in de video hoe het festival in de Kasteeltuin wordt opgebouwd. Tekst gaat daarna verder:

Het programma

Tot en met zondag staat er elke dag iets anders op de planning; zo is er woensdag een kindermiddag, komen de dames van Og3ne donderdag optreden en is er zondag ’t Witte Paard matinee Reünie. Gommers kan in elk geval niet wachten: "Ik heb er ontzettend veel zin in, vooral nu bijna alles op z’n plek staat."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.