Bevat Video: Video
Ankeiler: Het centrum van Druten was dit weekend veranderd in een grote zandbak, speciaal voor het beachvolleybaltoernooi, dat voor de 24e keer gehouden werd. Maar liefst zeventig teams deden mee.

- Het centrum van Druten was dit weekend veranderd in een grote zandbak, speciaal voor het beachvolleybaltoernooi, dat voor de 24e keer gehouden werd. Maar liefst zeventig teams deden mee.

In de video vertellen deelnemers hoe zij het beachvolleybal ervaren. De tekst gaat daarna verder:

Het beachvolleybal op de markt in Druten is in 1997 bedacht door mensen in de kroeg. "Anno 2022 is dat nog steeds in dezelfde vorm, omdat mensen het leuk vinden om te beachvolleyballen", vertelt organisator Axel de Goey.

Ervaring was geen vereiste voor deelname: iedereen kon zich inschrijven. "Het grootste gedeelte van de deelnemers zijn beginners, dus die volleyballen maar één keer per jaar", zegt De Goey.

Hitte

Zondag viel het qua hitte wel mee, maar zaterdag was het andere koek. Met voldoende water, zonnebrand en korte wedstrijden konden de toernooien toch doorgaan. "Het was een hele mooie warme dag inderdaad. Iedereen heeft zich goed vermaakt en er is veel water gedronken", aldus de organisator.

WK Dames Volleybal

In september vindt het FIVB WK Volleybal voor Vrouwen voor het eerst in Nederland plaats. Het team van de Dominicaanse Republiek logeert dan in Druten. Voor de organisatie van het beachvolleybal was dit een goed moment om rondom het veld alvast wat reclamemateriaal op te hangen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.