Ankeiler: Internationale studenten en expats kunnen vanaf dit najaar terecht bij een speciaal informatiepunt voor internationals.

- Internationale studenten en expats kunnen vanaf dit najaar terecht bij een speciaal informatiepunt voor internationals. Het 'Lifeport Welcome Center' komt op de campus van de Radboud Universiteit en wordt samen met de gemeente Nijmegen ingericht en bemand. Alle informatie over wonen, werken, leren en leven in de regio is er voorhanden.

Het gaat om onder andere overheidsdienstverlening, private dienstverlening (zoals een welkomstprogramma en ‘family support’ programma) en sociale activiteiten. Ook voor informatie over zorgverzekeringen, bankrekeningen kunnen ze bij het Lifeport Center terecht. Op termijn kunnen ook diensten worden aangeboden zoals ondersteuning bij het vinden van huisvesting, belastingadvies, verzekeringen en diverse trainingen. Het Lifeport Welcome Center start voor in eerste instantie twee jaar.

Het informatiepunt is een initiatief is van The Economic Board en provincie Gelderland vanuit de regionale wens meer internationaal talent aan te trekken én te behouden voor de regio. Het project wordt gefinancierd door Radboud Universiteit, Provincie Gelderland, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), The Economic Board en een aantal private partijen die tegen betaling dienstverlening aanbieden (banken, verzekeraars, makelaars et cetera) en bedrijven en instellingen in de regio die gebruik maken van de dienstverlening van het Welcome Center.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel