Bevat Video: Video
Ankeiler: Het Maaswaal College in Wijchen houdt deze week in het kader van het project 'Wijchens Warmste Week' een soort Serious Request om geld in te zamelen voor Oekraïense vluchtelingen.

- Het Maaswaal College in Wijchen houdt deze week in het kader van het project 'Wijchens Warmste Week' een soort Serious Request om geld in te zamelen voor Oekraïense vluchtelingen. Leerlingen organiseren verschillende acties en twee leraren en een locatie manager zitten sinds dinsdagmiddag opgesloten in een huisje op het schoolplein.

In de video geeft locatiedirecteur Jeroen Roufs, die ook opgesloten zit, een rondleiding door de Wijchens Warmste Woning. Tekst gaat daarna verder:

Wijchens Warmste Week is een project waarbij docenten en leerlingen normaalgesproken alleen geldophalen voor goede doelen in Wijchen en omgeving. "Maar dit jaar is er een groter doel: de oorlog in Oekraïne. Wij vinden dat we hier niet omheen kunnen", vertelt Veerle Slobbe van het Maaswaal College.

Wijchens Warmste Woning

Op het schoolplein van de middelbare school staat een huisje van hout met twee deuren en wat ramen; de school noemt dit de Wijchens Warmste Woning, omdat het circulair gebouwd is. "Het komt eigenlijk voort uit de vroegere Serious Request actie van radiostation 3FM. Wij hadden ook altijd een glazen huis en nu dachten we om zoiets nog een keer te doen, maar dan in een ander jasje", legt Slobbe uit.

In de woning zitten twee leraren en locatiemanager Jeroen Roufs tot en met vrijdag opgesloten. Ze slapen daar drie nachten, mogen niet eten en maken elke dag van 08.00 uur tot 20.00 uur radio. De livestream is te volgen via de site van het Maaswaal College.

Warmste Festival

Naast Wijchens Warmste Woning houden leerlingen ondertussen allerlei acties om geld op te halen voor Oekraïnse vluchtelingen. De opbrengsten worden in de radio-uitzendingen bekendgemaakt en aanstaande vrijdag wordt het totaal opgehaalde bedrag onthuld tijdens Wijchens Warmste Festival. “Heel Wijchen en omgeving is dan uitgenodigd. We maken er een groot feest van met kraampjes en liveoptredens”, vertelt Slobbe.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.