Bevat Video: Video
Ankeiler: In Wijchen-West staat al bijna een jaar een pumptrack en nu zijn er plannen voor een tweede of zelfs een derde in de gemeente.

- In Wijchen-West staat al bijna een jaar een pumptrack en nu zijn er plannen voor een tweede of zelfs een derde in de gemeente. "Inderdaad is er belangstelling vanuit Bergharen en Alverna", vertelt wethouder Bea Schouten aan.

Tekst gaat verder onder de video:

Wethouder Schouten is enthousiast over de pumptrack in Wijchen-West. "De ervaringen zijn tot nu toe heel goed. We zijn in augustus vorig jaar gestart en er wordt veel gebruik van gemaakt."

Incidenten

Drukke momenten zijn in het weekend en doordeweeks na schooltijd. Volgens sommige kinderen ontstaan er weleens gevaarlijke situaties. "Soms moet je heel hard remmen. Voor hetzelfde geld hang je in de lucht, kan je niet meer remmen en bots je zo tegen iemand aan", legt Menno uit.

Maar Schouten spreekt dat tegen: "Er zijn geen incidenten. Volgens mij geven de crossers elkaar ook wel de ruimte en levert het geen problemen op."

Tweede en/of derde pumptrack

Wel erkent de wethouder dat het op sommige momenten erg druk is en dat er initiatiefnemers uit Bergharen en Alverna zijn die willen kijken of er een tweede of zelfs een derde pumptrack in de gemeente kan komen. "Met de initiatiefnemers zijn we in gesprek over de mogelijkheden. We zijn nog volop in onderzoek, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog een paar bijkomen", aldus Schouten.

Pumptrack

Een pumptrack is een baan van asfalt met bulten, kuilen en bochten. De baan is voor jong en oud ├ęn je kunt er overheen op je loopfiets, step, skateboard, BMX-fiets of skates.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.