Ankeiler: Per oktober 2022 gaat het VVV-informatiepunt in Nijmegen, dat momenteel gevestigd is in de Stadsschouwburg, verder als Citystore Nijmegen op een locatie op de Grote Markt.

- Per oktober 2022 gaat het VVV-informatiepunt in Nijmegen, dat momenteel gevestigd is in de Stadsschouwburg, verder als Citystore Nijmegen op een locatie op de Grote Markt. Het concept wordt compleet vernieuwd, waarbij ook een accent komt te liggen op de verkoop van Nijmeegse producten. De oude locatie maakt onderdeel uit van de renovatie van de Stadsschouwburg.

“Makkelijker om mensen te vangen”

De bedoeling is dat de Citystore bezoekers en inwoners gaat inspireren en ertoe aanzetten om meer te gaan en ontdekken in Nijmegen dan ze eigenlijk van plan waren. “Vanaf deze locatie in hartje stad is het makkelijker om mensen te vangen, omdat men toch al op de Grote Markt is”, zegt wethouder Monique Esselbrugge (D66). “Ook kunnen we bezoekers zo beter van dienst zijn. Van deze locatie is het veel makkelijker om mensen te vertellen en te laten zien wat er te doen is in de stad en welke routes er gelopen kunnen worden. Zo houd je mensen ook langer vast in de stad, wat helpt om het economisch klimaat te versterken.”

Lokale producten

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (TVAN) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van het vernieuwde concept. Daarbinnen is ook ruimte voor de verkoop van producten uit de regio. “Niet alleen kunnen bezoekers hier inspiratie opdoen voor een dagje uit, je koop hier ook lokale stads- en streekproducten”, zegt directeur Herre Dijkema. “Daarnaast is het een mooie plek voor lokale makers om hun producten te verkopen. Een aanwinst voor de stad en de regio.”

Renovatie pand uit 1967

De Citystore Nijmegen wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdrage van de Rijk van Nijmegen gemeenten aan TVAN. De gemeente Nijmegen zelf doet een eenmalige investering van 150.000 euro in het project. Zo wordt er bijgedragen aan de gevelverbetering en het ruimtelijk ontwerp voor de inpassing van de Citystore Nijmegen in een pand uit 1967 aan de Grote Markt. Het pand in kwestie, dat op de hoek van Stikke Hezelstraat staat, wordt momenteel gerenoveerd en in zijn oude staat teruggebracht. De bedoeling is dat het een blikvanger wordt en het pand gaat helpen om de Grote Markt aantrekkelijker te maken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel