Bevat Video: Video
Ankeiler: De omwonenden van het ontzandingsproject in Winssen blijven voorlopig geconfronteerd met de volgens hen onaanvaardbare geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door Nederzand.

- De omwonenden van het ontzandingsproject in Winssen blijven voorlopig geconfronteerd met de volgens hen onaanvaardbare geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door Nederzand. Dat werd maandagavond duidelijk op een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Beuningen, waar omwonenden, raadsleden en Nederzand de geluidsproblematiek bespraken.

Directeur Van der Linde van Nederzand zei dat het stilleggen van de productie voor Nederzand geen optie is. Wel beloofde hij dat er een oplossing zal komen. De definitieve oplossing zal echter minstens ruim een half jaar in beslag nemen.

Of de gemeenteraad de ontzanding tijdelijk wil stilleggen; die vraag bleef maandagavond onbeantwoord. Alleen raadslid Peter Lam (D66) liet zich in dergelijke bewoordingen uit, de andere raadsleden zeiden daar niets over. Wel komt er binnenkort (nog vóór de zomervakantie) een tweede informatiebijeenkomst over de problemen bij het ontzandingsproject Geertjesgolf.

Excuses Nederzand

Enkele vertegenwoordigers van de 25 betrokken families deden in de raadszaal hun beklag over de situatie. "We zitten nu al één jaar in de herrie. Het moet nu stoppen. Nederzand verdraait de feiten en de omgevingsdienst ODRN ziet de ernst er niet van in. Tot op de dag van vandaag worden we niet serieus genomen. De vergunning moet worden aangescherpt. Wethouder Versluijs, u moet nu optreden", aldus de woordvoerder van de omwonenden.

Zie ook: Bewoners Winssen eisen stillegging zandwinproject Geertjesgolf.

Van der Linde bood namens Nederzand zijn excuses aan. "Het is helaas allemaal anders uitgepakt. Dit hebben wij niet zien aankomen. Wij erkennen de problematiek en lopen er niet voor weg. We willen de geluidsklachten niet verdoezelen en zullen er alles aan doen om het op te lossen," aldus de Nederzand-directeur.

Raad wil maximale zorgvuldigheid

De voorzitter van de informatieavond, Guido Woutersen van de VVD, verklaarde dat de gemeenteraad met betrekking tot dit probleem maximale zorgvuldigheid wil betrachten. Daarom is een tweede bijeenkomst noodzakelijk, onder meer om de vele technische vragen goed te beantwoorden.

"De vraag of de ontzanding kan worden stopgezet, kan vanavond niet worden beantwoord," zo besloot de voorzitter de avond.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel