Lead image 1:
Lead image TXT 1: muziekwinkel eig. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Na 45 jaar sluit muziekwinkel EIG in Nijmegen de deuren.

- Na 45 jaar sluit muziekwinkel EIG in Nijmegen de deuren. De zaak van Hans Eigenhuijsen met instrumenten en installaties trok jarenlang muziekliefhebbers uit het hele land. Dit weekend is de winkel voor het laatst open en komen veel vaste klanten nog even afscheid nemen.

Als je zo binnen kijkt, zou je niet zeggen dat het de laatste dag is van muziekwinkel EIG. Het staat nog vol met geluidsapparatuur, elektrische piano's, gitaren en drumstellen. "Nee dit gaat zeker niet allemaal weg, maar gelukkig hebben we nog een plek om het op te slaan en kunnen vaste klanten straks nog wel op afspraak langs komen."

Kopje koffie

Hans Eigenhuijsen is er maar druk mee. De één komt nog even snel een gitaar kijken, de ander zoekt een nieuwe microfoon. "Ik ga je missen hoor", zegt één van Hans' vaste klanten. De vrouw koopt haar muziekapparatuur al jaren hier. "EIG is echt een begrip in Nijmegen. Bovendien kom ik hier ook gewoon vaak om even rond te kijken en om een kop koffie te drinken. "

muziekwinkel eig - Foto: Omroep Gelderland

Eigenhuijsen werd slechts 25 meter verderop geboren, nu 68 jaar geleden. Op zijn 23ste begon hij al met zijn muziekwinkel, vanaf 1978 in het pand waar hij nog steeds zit, aan de Wolfskuilseweg. "Muziek maakt mijn dag. Als ik 's ochtends in de auto stap zet ik de radio aan. Ik maak geen afspeellijsten, want ik wil ook graag nieuwe muziek horen. Ik luister van alles. Van André Hazes tot Dua Lipa."

Ook heeft hij zelf vroeger allerlei instrumenten bespeeld, maar nee, hij wil niks laten horen. "Ik ben echt een amateur vergeleken met al die muzikale klanten die hier komen. "

Tranen

Na zaterdag gaat de winkel dicht. Het zal even wennen zijn, maar Hans bereidt zich er al een tijdje op voor. "Elke keer als ik hier de poort dicht doe, denk ik: nog even. Maar ik stop natuurlijk niet helemaal met alles." Online zal een aantal zaken doorgaan. "We verkopen bijvoorbeeld ook veel geluidsinstallaties aan horeca. Bovendien weten vaste klanten mij nog wel te vinden. "

Of er tranen komen aan het eind van de dag is nog even de vraag. "Ik ben vrij nuchter en realistisch. Maar ik kan wel zeggen dat ik trots ben wat ik in die 45 jaar hier heb neergezet", lacht hij.

Deel dit artikel