Ankeiler: De gemeente Overbetuwe heeft ingestemd met de financiering van eenmalige kosten voor onderwijs van leerlingen uit Oekraïne tot een maximum van 50.000 euro.

- De gemeente Overbetuwe heeft ingestemd met de financiering van eenmalige kosten voor onderwijs van leerlingen uit Oekraïne tot een maximum van 50.000 euro. Kinderen uit Oekraïne die in Nederland verblijven, hebben recht op onderwijs. In de gemeente zijn er twee locaties aangewezen waar zij, tot aan de schoolvakantie , onderwijs kunnen ontvangen: één in Zetten voor ongeveer negen leerlingen en één in Elst voor ongeveer twaalf leerlingen.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekostigt scholen die aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne onderwijs geven met extra financiële middelen. De nieuwkomersbekostiging Primair Onderwijs bedraagt circa 11.000 euro per leerling per schooljaar. De rijksbijdrage is voldoende om onderwijs te bieden, laat de gemeente te weten, maar niet om eenmalige kosten te betalen.

De totale onderwijskosten zijn gebaseerd op de twee onderwijslocaties tot en met 18 juli, de start van de zomervakantie, en zijn nu geraamd op 120.250 euro. Deze bestaan uit de kosten voor het gebruik van een lokaal (schoonmaak, gas, water, licht, et cetera), verbruiksmaterialen en onder andere personeel. De gemeente neemt de kosten voor de inrichting van de lokalen op zich (meubilair, digibord, spelmateriaal), de aanschaf van ICT- middelen en de aanschaf van lesmethodes. Hiervoor wordt nu 36.000 euro gereserveerd. Het totaal kan oplopen tot 50.000 euro als het aantal leerlingen meer is dan waar nu vanuit gegaan wordt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.