Ankeiler: Van de 30 workshops en trainingen over discriminatie en diversiteit die de gemeente Wijchen bij Vizier heeft ingekocht voor Wijchense organisaties afgenomen te worden, is er nog niet één gegeven.

- Van de 30 workshops en trainingen over discriminatie en diversiteit die de gemeente Wijchen bij Vizier heeft ingekocht voor Wijchense organisaties afgenomen te worden, is er nog niet één gegeven. De gemeente trapte samen met Druten eind vorig jaar een anti-discriminatiecampagne af en kwam met een gedragscode tegen discriminatie met de uitnodiging aan organisaties om deze te ondertekenen. Onderdeel daarvan was ook de uitnodiging om, indien daar behoefte aan is, van deze workshops en trainingen gebruik te maken.

“Belangrijk om thema succesvol onder de aandacht te brengen”

De constatering werd gedaan door GroenLinks, dat graag samen met D66 middels een motie het antidiscriminatiebeleid van de gemeente verder aangescherpt had maar daar geen bijval voor kreeg van andere partijen. “We mogen wel wat ambitieuzer zijn”, zegt raadslid Pepijn Oomen. “Het bereik van de bewustwordingscampagne is beperkt geweest. Er is nog geen enkele workshop gegeven, terwijl deze ons heel belangrijk lijken om dit thema succesvol onder de aandacht te brengen.”

Corona

Het gebrek aan belangstelling voor de workshops en trainingen roept vragen op aan het college over of er wel voldoende gedaan is om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen bij organisaties. “We blijven het onder de aandacht brengen”, antwoordt burgemeester Marijke van Beek (PvdA). “Maar we kunnen mensen en organisaties niet dwingen om ze af te nemen.” Marlien Joosse (CDA) denkt het niet ligt aan een gebrek aan belangstelling: “Het afgelopen jaar hebben organisaties veel te lijden gehad door corona, waardoor bijeenkomsten met personeel niet konden plaatsvinden. De interesse voor deze workshops komt er echt nog wel.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel