Ankeiler: De Nijmeegse wethouder Monique Esselbrugge (D66) wordt wethouder in Eindhoven.

- De Nijmeegse wethouder Monique Esselbrugge (D66) wordt wethouder in Eindhoven. Zij is daar voorgedragen door haar partij, die momenteel onderhandelt met GroenLinks, CDA en PvdA over een coalitie. Esselbrugge werd in 2018 wethouder Financiën in Nijmegen namens D66 en keert hierdoor dus niet terug in het nieuwe college.

Financiën op orde

De portfeuille van Esselbrugge als wethouder in Nijmegen bestond de afgelopen vier jaar uit onder andere economie, financiën, citymarketing, vestigingsbeleid en binnenstad en toerisme. Esselbrugge kijkt positief terug op haar periode als wethouder in Nijmegen. “Ik ben bijvoorbeeld trots op de Economische Visie, die we op unieke wijze samen opgesteld en uitgevoerd hebben met ondernemers en andere partners. Ook ben ik blij dat ondanks bijna twee jaar corona samenwerkingen stand hielden en we in ontwikkeling bleven. En – niet onbelangrijk – de financiën bleven op orde ondanks de pandemie en landelijke ontwikkelingen.”

Mooie kans

Esselbrugge kwam in 2018 eigenlijk als een verrassende wethouderskandidaat en werkte tot dat moment voor de Provincie Overijssel. “Met hart voor de publieke zaak heb ik de afgelopen vier jaar in Nijmegen ervaren hoe leuk en interessant het wethouderschap is. Ik ga Nijmegen zeker missen, daar komt echt ook wel wat weemoed bij kijken. Maar ik zie deze stap als en mooie kans en als een compliment voor wat ik hier in Nijmegen gedaan heb. Eindhoven is een stad met een totaal andere dynamiek. Het is de vijfde stad van Nederland, die economisch en op gebied van innovatie tot de topregio’s van het land behoort. Er liggen daar heel veel bestuurlijke uitdagingen die ik graag aanga.” Over de portefeuille die Esselbrugge in Eindhoven krijgt als wethouder kan zij nog geen uitspraken doen. D66 Nijmegen dankt Esselbrugge voor haar inzet de afgelopen vier jaar en zegt haar te gaan missen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel