Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het Pax Christi College verwacht de komende weken nog meer Oekraïense leerlingen.

- Het Pax Christi College verwacht de komende weken nog meer Oekraïense leerlingen. Vorige week begonnen acht leerlingen en inmiddels is het aantal gestegen naar veertien, en dat aantal zal verder stijgen. "Dat gaan we aankunnen", vertelt Michel Vermeulen van de middelbare school.

Bekijk hier hoe de Oekraïense leerlingen Nederlands leren. Tekst gaat daarna verder:

Sinds vorige week maandag is het Pax Christi College begonnen met lessen voor Oekraïense kinderen die in Druten verblijven. De leerlingen zitten samen in één lokaal, en niet samen met andere groepen. Wel is het lesaanbod ongeveer hetzelfde. Er worden zo’n zeven vakken gegeven, waaronder Nederlands en Oekraïens. Alleen die laatste wordt aangeboden door twee mee gevluchte leraren, de andere lessen worden door docenten van het Pax gegeven.

Vermeulen is erg tevreden over de eerste dagen: "In het begin was het een beetje spannend, omdat je niet weet hoe ze het gaan doen, welke leerlingen je binnen krijgt, wat we kunnen aanbieden en of het aansluit waar de behoefte ligt. Ik heb de indruk dat het nu wel lekker loopt."

Nederlands

Érin van Herpen-Maas is docent Nederlands en leert de leerlingen allerlei Nederlandse woordjes: "Vorige week maandag heb ik mijn eerste les gehad. Toen begonnen we met acht leerlingen; een heel gemotiveerde/leergierige groep. Ze stellen harstikke veel vragen."

Voor de leerlingen zijn de lessen goed te volgen. "Er zitten verschillende leerlingen bij die goed Engels kunnen." Van Herpen-Maas legt alles uit in zowel het Nederlands als het Engels. "En we hebben een tolk in de klas die ook naar het Oekraïens kan vertalen", aldus de docent Nederlands.

'Moderne' school

Volgens de Oekraïners is het Pax Christi College een stuk moderner dan de middelbare scholen in hun eigen land. "Deze school gebruikt meer computers en docenten zijn erg behulpzaam. In ons land zijn de docenten wat moeilijker", vertelt leerling Mariya.

De komende tijd worden nog meer Oekraïense kinderen verwacht. "Dat gaan we aankunnen. Daar gaan we voor. Kinderen hebben recht op onderwijs", vindt Vermeulen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel