Bevat Video: Video
Ankeiler: Geen Bandidos of Hells Angels, maar keurig geklede heren op klassieke en vintage motoren waren zondagmiddag te zien in Nijmegen tijdens de Distinguished Gentleman’s Ride.

- Geen Bandidos of Hells Angels, maar keurig geklede heren op klassieke en vintage motoren waren zondagmiddag te zien in Nijmegen tijdens de Distinguished Gentleman’s Ride. Zo’n 230 mannen reden op hun klassieke motor door de stad.

Bekijk hier het verslag van The Distinguished Gentleman’s Ride in Nijmegen. Tekst gaat daarna verder:

The Distinguished Gentleman’s Ride is een wereldwijd evenement waarbij tienduizenden keurige heren in honderden steden over de hele wereld toeren op hun klassieke en vintage motoren.

Het event vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van hoofdrolspeler Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. De organisatie in Australië besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten.

Goede doelen speciaal voor mannen

Naast het toeren door de stad, gaat het vooral om geld in te zamelen voor goede doelen speciaal voor mannen. "Er zijn heel veel goede doelen voor vrouwen, maar specifiek voor mannen niet heel veel", vertelt Jan Peters, organisator van de Gentleman’s Ride in Nijmegen. Daarom wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie.

De Nijmeegse motorrijders hebben in totaal 30.107 euro opgehaald.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel