Bevat Video: Video
Ankeiler: ‘Één plus één kan drie opleveren’, Jo Verhoef van kunstenaarscollectief Het Venster geeft een rondleiding door de expositie, ‘De Magie van Verbinding’ in de oude gymzaal in Herveld.

- ‘Één plus één kan drie opleveren’, Jo Verhoef van kunstenaarscollectief Het Venster geeft een rondleiding door de expositie, ‘De Magie van Verbinding’ in de oude gymzaal in Herveld. De tentoonstelling is gemaakt door kunstenaars duo’s gevormd door jonge en oudere kunstenaars.

‘Deze combinaties leidden tot een hele magische samenwerking.’ Veel duo’ s maakte uiteindelijk afzonderlijk hun werk, maar er zijn ook werken te zien die door de kunstenaars samen zijn gemaakt. Kunstcollectief Het Venster probeert jonge kunstenaars te prikkelen om mee te doen. ‘We worden bij het collectief allemaal ouder, ik ben ook één van de ouderen’.

Tekst gaat verder onder de video:

Open atelier

De jonge garde wordt ook aangesproken doordat er een in de gymzaal een open atelier is geplaatst, waar jong en oud zelf een kwast op kunnen pakken en kunnen meewerken aan de tentoonstelling.

De expositie wordt op twee plekken tentoongesteld, in Herveld in de oude gymzaal en in Zetten in een galerie. De expositie is nog de hele maand mei te bewonderen, in Herveld van 14:00-17:00 op zaterdag en zondag. In Zetten is de expositie te zien op dezelfde tijden van vrijdag tot en met zondag. De toegang is gratis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel