Ankeiler: Nijmegen gaat een centraal punt voor ondernemers met geldzorgen opzetten. Vanuit dit centraal punt worden de hulpvragen van gemonitord.

- Nijmegen gaat een centraal punt voor ondernemers met geldzorgen opzetten. Vanuit dit centraal punt worden de hulpvragen van gemonitord. Als blijkt dat extra inzet of aanvullende maatregelen nodig zijn om de dienstverlening op het gebied van schulphulpverlening te verbeteren, zoekt de gemeente naar extra inzet om ondernemers (preventief) te ondersteunen. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de PvdA over toenemend beroep op schuldhulpverlening door werkenden en ondernemers als gevolg van de coronacrisis.

“Doelgroep die niet snel om hulp vraagt”

De gemeente wil ondernemers een adequate dienstverlening bieden wat betreft hun financiën, waaronder schuldhulpverlening. “We doen al veel, zeker ook preventief”, zegt wethouder Petra Molenaar (SP). “Maar dit is een doelgroep die niet snel om hulp vraagt. Dat hebben de afgelopen gemerkt met de Tozo-regeling. Daardoor hebben we nu wel meer werkgevers en ondernemers die met financiële problemen te maken kunnen hebben in beeld. Waar nog wel winst valt te behalen in onze dienstverlening, is in de communicatie en het verbeteren van de toegang tot hulp. Zo durven ondernemers en werkgevers in nood ook eerder hulp te vragen. Daarom richten we een centraal punt in voor hen.”

Financieel Expert in de Wijk

Werkenden die ondanks een inkomen uit werk toch maar net uitkomen op een inkomen net op of net boven het sociaal minimum, kunnen voor hulpverlening terecht bij de Financieel Expert in de Wijk. Ondernemers kunnen hier overigens ook terecht met financiële vragen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel