Ankeiler: De manier waarop Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen is aan het veranderen.

- De manier waarop Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen is aan het veranderen. Grote opvanglocaties voor kortdurende opvang worden gesloten, en daarvoor in de plaats komt er één HUB, van waaruit mensen uit Oekraïne doorstromen naar locaties waar ze langere tijd kunnen blijven.

Crisisopvangplekken in Beuningen (De Tinnegieter), Nijmegen (Jan Massinghal) en Zetten (Wanmolen) zijn al gesloten, of dat gebeurt binnenkort. Er wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van deze locaties: van de 950 beschikbare plaatsen zijn er maar zo’n 150 bezet. Er zijn namelijk steeds meer plaatsen beschikbaar waar vluchtelingen langer kunnen blijven. In de Veiligheidsregio regio Gelderland-Zuid komt er een centrale eerste opvang locatie. Van daaruit stromen de mensen door naar andere opvanglocaties.

In Gelderland-Zuid is momenteel plaats voor 2.140 Oekraïense vluchtelingen, nog los van de opvang bij particulieren thuis. De komende weken komen daar nog 1500 plaatsen bij. Noodopvang vindt nu plaats op 18 locaties in de regio; dat wordt uitgebreid tot 25.

In Overbetuwe is de crisisopvang in zalencentrum de Wanmolen in Zetten gesloten. Op 1 juni worden drie gebouwen op het terrein van jeugdinstelling Pactum ingezet voor opvang van vluchtelingen.

Zie ook: Maximaal 100 Oekraïense vluchtelingen bij jeugdinstelling Zetten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel