Ankeiler: In 2021 zijn de prijzen van koopwoningen in Nijmegen opnieuw fors gestegen, namelijk 19 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse Stads- en Wijkmonitor.

- In 2021 zijn de prijzen van koopwoningen in Nijmegen opnieuw fors gestegen, namelijk 19 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse Stads- en Wijkmonitor. De gemiddelde prijs voor een koopwoning in Nijmegen lag in het vierde kwartaal van 2021 op 409.000 euro. Dat is wel iets lager dan het landelijk gemiddelde van 414.000 euro. Het aantal transacties van koopwoningen in Nijmegen daalde met 10 procent.

Huurwoningen

Naast de grote krapte op de markt voor koopwoningen, blijft het ook moeilijk om een huurwoning te vinden, vooral voor starters. De kans op succes bij het reageren op een huurwoning van een woningcorporatie daalde van 12 procent in 2014 naar 5 procent in 2020, en in 2021 was er slechts een lichte stijging naar 5,6 procent waar te nemen.

Top drie

Het van een tekort aan (betaalbare) woningen werd door bewoners in deze Stads- en Wijkmonitor dan ook tot het belangrijkste stadsprobleem verkozen, in plaats van verkeersdrukte die ten opzichte van 2019 naar de tweede plaats zakte. De woningmarktregio Nijmegen stond dan ook in 2021 in de top drie van de regio’s in Nederland grootste woningtekort, samen met Amsterdam en Utrecht. Naar verwachting neemt het tekort tot 2025 nog wat toe, om daarna geleidelijk te gaan dalen. Toch wordt verwacht dat de woningmarktregio Nijmegen nog vele jaren tot de gebieden met naar verhouding de grootste woningtekorten van Nederland zal behoren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel