Bevat Video: Video
Ankeiler: De vaccinatielocatie van de GGD 'De Biezen' wordt maandag 16 mei gesloten.

- De vaccinatielocatie van de GGD 'De Biezen' wordt maandag 16 mei gesloten. Inwoners van Nijmegen en omstreken kunnen voor coronatests en vaccinaties daarna terecht in de locatie aan de Weg door Jonkerbos 10 in Nijmegen.

Volgens de GGD is de vraag naar coronatesten en -vaccinaties de afgelopen tijd erg afgenomen en daarom heeft de instantie besloten nog maar een paar locaties open te houden. Eén van de redenen is het feit dat het testbeleid is veranderd: sinds 11 april is niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest te doen. De GGD laat weten dat zelftesten bij klachten nog wel belangrijk blijft.

De Rijksoverheid maakte maandag de nieuwe coronacijfers bekend en daaruit blijkt dat tussen 29 april en 5 mei gemiddeld vier mensen per dag opgenomen op een intensive care-afdeling. In totaal liggen nu 40 mensen met COVID-19 op de IC en 602 mensen met corona in het ziekenhuis.

GGD Gelderland-Zuid vaccineert in de regio ook nog steeds op tijdelijke locaties. Hier vind je wanneer en waar ze staan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel