Lead image 1:
Lead image TXT 1: NEC wint in blessuretijd van Go Ahead Eagles. Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Vlaggende supporters voor de wedstrijd. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft zondagmiddag door een laat doelpunt van invaller Ibrahim Cissoko drie punten weten te pakken tegen Go Ahead Eagles.

- NEC heeft zondagmiddag door een laat doelpunt van invaller Ibrahim Cissoko drie punten weten te pakken tegen Go Ahead Eagles. In het Goffertstadion werd het 1-0. Lange tijd leek het op een gelijkspel af te stevenen.

Bij NEC keerde Ali Akman terug in de basis, hierdoor begon Souffian El Karouani weer op de linksback positie. Op het middenveld nam Dirk Proper de plaats van Mikkel Duelund in. NEC zocht gelijk de aanval en dat zorgde ervoor dat Guth namens de thuisploeg op goal kon schieten, doelman Andries Noppert moest zijn poging uit de kruising plukken. Mattijs Branderhorst zorgde met een uitstekende redding ervoor dat El Karouani geen eigen doelpunt kon maken. NEC was meerdere keren gevaarlijk, na 20 minuten gaf Akman voor en Proper kon afwerken maar wederom was Noppert belangrijk met een redding. Het ontbrak niet aan de felheid, maar het afronden bleek meermaals het probleem aan Nijmeegse zijde. Naarmate de eerste helft vorderde zag het er voetballend een stuk minder uit en was er een opstootje tussen El Karouani en Mats Deijl, beide spelers ontvingen een gele kaart.

NEC begon na rust weer even fel aan de wedstrijd. Elayis Tavsan lobde de bal maar Noppert kon ternauwernood de bal over de lat tikken. Daarna waas het lange tijd niet van hoogstaand niveau aan beide kanten. Een langlopende aanval van de Nijmegenaren zorgde ervoor dat Javier Vet een voorzet op Okita kon geven, maar laatstgenoemde lukte het niet om tot een inzet te komen. Beide ploegen creëerden bijna geen uitgespeelde kansen in de tweede helft. NEC wilde graag, maar kwam lange tijd kwaliteit tekort. Go Ahead speelde voor een punt. Lange tijd leek het erop dat NEC niet ging winnen. In de extra tijd was het dan raak: invaller Ibrahim Cissoko maakte de belangrijke 1-0 en dat leverde drie belangrijke punten op.