Ankeiler: Gelderse senioren die kleiner willen gaan wonen kunnen daarvoor een verhuisvergoeding krijgen, maar er wordt nog nauwelijks gebruik van gemaakt.

- Gelderse senioren die kleiner willen gaan wonen kunnen daarvoor een verhuisvergoeding krijgen, maar er wordt nog nauwelijks gebruik van gemaakt. De provincie heeft in totaal 1 miljoen euro beschikbaar gesteld, maar op dit moment is er pas ruim een ton van uitgegeven; 54 personen hebben een aanvraag ingediend. De vergoeding bedraagt per verhuizing 2.000 euro; dit is een vast bedrag.

De subsidieregeling is per 1 januari ingaan en kan tot eind 2023 worden aangevraagd. In totaal kunnen 500 mensen deze aanvragen. De verhuisvergoeding is in het leven geroepen om inwoners van 55 jaar en ouder in Gelderland te stimuleren door te stromen naar een kleinere huurwoning. De regeling geldt alleen voor mensen die huren bij een woningcorporatie.

Nog geen enkele Beuningse aanvraag

De regeling wordt nog maar amper gebruikt óf mensen kennen de regeling niet, want ondanks in Nijmegen hebben 17 personen de aanvraag ingediend, in Wijchen 4, in Overbetuwe 2, in Druten 1 en in Beuningen helemaal niemand.

De voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie zijn onder andere dat je woning in Gelderland moet staan, tenminste drie slaapkamers heeft en tenminste een bruto vloeroppervlakte van 65 m2. Je nieuwe huurwoning mag maar maximaal 2 slaapkamers hebben en het huurcontract moet op naam staan van de subsidieaanvrager. De subsidie moet in alle gevallen vóór de verhuizing worden aangevraagd. Voor mensen die tussen 1 november 2021 en 10 januari 2022 zijn verhuisd, kan met terugwerkende kracht nog een aanvraag indienen.

Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de provincie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.