Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor mensen die het lastig vinden om het de bus te reizen is er nu een oplossing: de ov-steward. Zij helpen iedereen die dat nodig heeft de bus in en uit.

- Voor mensen die het lastig vinden om het de bus te reizen is er nu een oplossing: de ov-steward. Zij helpen iedereen die dat nodig heeft de bus in en uit.

De stewards zijn afkomstig van zorgorganisatie Pluryn en opgeleid door vervoerder Breng. Esmeralda Wesselink is één van de ov-stewards. "Ik help mensen die niet weten hoe ze moeten reizen. Ik heb mezelf aangeleerd hoe dat het makkelijkste gaat. Zoals letten op herkenningspunten. Als je in lijn 80 zit en je ziet de kerk, dan weet je altijd waar je zit. En weet je bijvoorbeeld: over twee haltes moet ik uit de bus."

"Ik blijf bij iemand tot hij of zij op de plek van bestemming is. Mensen kunnen Breng mailen of bellen als ze begeleiding nodig hebben. En dan worden wij gevraagd. Het is ook gezellig, want mensen worden er vrolijk van dat je ze helpt."

Blij met ov-stewards

Buschauffeur Jan van den Boogaard is mentor van dit project. "De ov-stewards zijn er voor mensen die hulpbehoevend zijn. Mensen in een rolstoel, blinden of mensen die slecht ter been zijn. Maar ook mensen die niet weten hoe het ovwerkt. Ik ben er blij mee, want het is een extra service die wij nu kunnen bieden. Ze zijn speciaal opgeleid en weten exact wat ze moeten doen."

Wie graag ondersteuning wil van ov-stewards, kan bellen met telefoonnummer: 06-10567981.

Deel dit artikel