Ankeiler: Stichting Vrienden van de Vennen heeft maandagochtend een petitie aangeboden aan burgemeester Marijke van Beek over de plannen van massatoerisme in en rond de Hatertse en Overaseltse Vennen.

- Stichting Vrienden van de Vennen heeft maandagochtend een petitie aangeboden aan burgemeester Marijke van Beek over de plannen van massatoerisme in en rond de Hatertse en Overaseltse Vennen. Dat meldt de gemeente Wijchen op Facebook. Het doel van de petitie, die ruim 1.660 keer is ondertekend, is om de natuur en rust van het gebied te behouden.

Op dit moment liggen er plannen voor een uitbreiding van Camping De 3 Linden, camping de Wighenerhorst (wordt Landal Greenparks) en een nieuw hotel bij Thermen Berendonck. Vrienden van de Vennen is opgericht door bezorgde omwonenden en bezoekers die vinden dat de plannen voor 'massatoerisme' moeten stoppen.

Burgemeester Van Beek heeft de petitie in ontvangst genomen en duidelijk gemaakt dat het voorlopig alleen om plannen gaat. De burgemeester vindt het belangrijk dat inwoners en bezoekers nauw brokken zijn bij de plannen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel