Ankeiler: Zes inwoners van de gemeente Wijchen kregen dinsdag een lintje opgespeld door burgemeester Marijke van Beek. De plechtigheid vond plaats in Kasteel Wijchen.

- Zes inwoners van de gemeente Wijchen kregen dinsdag een lintje opgespeld door burgemeester Marijke van Beek. De plechtigheid vond plaats in Kasteel Wijchen.

Annie van Bergen-Pothoven uit Wijchen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is al meer dan 25 jaar vrijwillig actief instructeur fiscale zaken bij vakbond FNV, en vervult bij die organisatie nog meer vrijwillige taken. Ook in andere delen van de samenleving is ze actief. Zo is ze betrokken bij de activiteiten van de Protestantse Gemeente Rivierenland Oost, en verzorgt ze de ledenadministratie van seniorensportvereniging Oud-Fit.

Tienduizenden plastic doppen zamelde Theo van den Broek uit Wijchen al in. Ze worden gerecycled, en het geld dat het oplevert, komt ten goede aan de opleiding van hulphonden. Mede dankzij zijn inzet zijn inmiddels tientallen mensen met een fysieke of psychische beperking voorzien van een gecertificeerd assistentiehond. Van den Broek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nog een nieuw Lid in de Orde van Oranje-Nassau is Tekla Hermsen-Laurant (Bergharen/Wijchen). Heel Bergharen kent haar; ze is heeft zich namelijk bijna vijftig jaar op allerlei manieren ingezet voor het dorp en haar omgeving. Zo was ze gedurende twee periodes bestuurslid van De Zonnebloem, afdeling Bergharen-Hernen-Leur. Ook was ze veertig jaar vrijwilligster voor de Sint Anna kerk, en werkte ze als vrijwilliger ambachten voor Geldersch Landschap Kasteelen.

Toen haar kinderen op de Paulusschool zaten, was Ank Coolen-van Sonsbeek uit Wijchen er onder andere actief als voorleesmoeder en klassenouder. Ze bleef zich inzetten voor de school, ook toen haar kinderen allang niet meer op school zaten. Ze deed nog veel meer vrijwilligerswerk: zo was Coolen-van Sonsbeek onder meer actief voor Wijkcentrum Wijchen-Noord, het winkeltje van woon-zorgcomplex De Meander, de mediatheek van het Maaswaal College, en de buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen. Nu is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Henk van Haeften uit Wijchen zet zich al decennia in voor de Paulusschool, in verschillende functies. Hij maakte de sponsorloop groot die de leerlingen ieder jaar lopen; uiteindelijk werd stichting Paulus Mundial opgericht, die kleine onderwijstrajecten voor kansarme kinderen in India ondersteunt. De lijst met andere projecten waar Van Haeften bij betrokken is, is enorm. Een greep: hij was onder meer actief voor de Wijchense PvdA, was coördinator kunsteducatie, betrokken bij de Wijkvereniging Wijchen-Noord, en is voorzitter van de Wijchense Wereldwinkel. Van Haeften is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Frans van Raamsdonk uit Wijchen is ook Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Zijn beroepsmatig verkregen financiële kennis zet hij belangeloos in op allerlei plaatsen, volgens zijn eigen motto “Ik ben bevoorrecht en wil dienstbaar zijn.” Zo zit hij in het bestuur van stichting Buitenkans, was penningmeester van MKB Wijchen en voorzitter van tennisvereniging LTV Vormer. Vanaf de oprichting is Van Raamsdonk betrokken bij Spirit First, een organisatie voor gezondheid en bewustzijsontwikkeling.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel