Ankeiler: Vier inwoners van de gemeente Beuningen werden dinsdag door burgemeester Daphne Bergman verrast: ze kregen een Koninklijke onderscheiding.

- Vier inwoners van de gemeente Beuningen werden dinsdag door burgemeester Daphne Bergman verrast: ze kregen een Koninklijke onderscheiding.

Willy Kuijpers draagt bij aan openbare veiligheid, door in totaal 42 jaar in verschillende rollen actief te zijn geweest bij de Mobiele Eenheid. Zijn organisatietalent, creativiteit en betrokkenheid worden geprezen door zijn collega’s. Ook is Kuijpers al meer dan veertig jaar hoofd mobiliteit bij de intocht van de Vierdaagse, en al twintig jaar in verschillende rollen vrijwillig actief bij de Weurtse Tennisclub. Dinsdag werd Kuijpers Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bij talloze maatschappelijke projecten in Beuningen is Ger Loeffen betrokken. Zo was of is hij vrijwillig bestuurslid bij de Kunstcommissie van de gemeente, welzijnsorganisatie Perspectief, en de Vereniging Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. Loeffen is sinds de oprichting ook als betrokken bij stichting energy4All, die onderzoek doet naar een medicijn voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Loeffen is nu Ridder: in de Orde van Oranje Nassau.

Carnaval in Knotsenburg zou er heel anders hebben uitgezien zonder de tomeloze inzet, al ruim 40 jaar, van Theo Rutten. Hij is een rasechte Nijmegenaar, maar woont sinds acht jaar in Beuningen. In zijn appartementencomplex aan de Wilhelminalaan organiseert Rutten allerlei activiteiten voor zijn medebewoners. Theo Rutten is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Oswald Stapper zet zich vrijwillig in voor vereniging KOVOM, de Koude Oorlog Vereniging voor (Oud-)Militairen. Ook was hij lang betrokken bij stichting Charitas: hij organiseerde meer dan honderd humanitaire transporten naar verschillende landen. Zelf reed hij onder meer naar het door een aardbeving getroffen Turkije, en zelfs naar Oekraïne, na de kernramp van Tsjernobil. Daarnaast was Stapper vijftien jaar mantelzorger voor zijn vrouw, en voor twee buurtbewoners. Hij is sinds dinsdag Lid in de Orde van Oranje Nassau.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel