Bevat Video: Video
Ankeiler: We merken het allemaal: de energierekening wordt hoger, en de prijzen van veel producten stijgen fors.

- We merken het allemaal: de energierekening wordt hoger, en de prijzen van veel producten stijgen fors. Voor mensen die het financieel toch al niet breed hebben, is het extra lastig; niet zo vreemd dus, dat steeds meer mensen aangewezen zijn op een voedselbank. Bij de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe is in vier weken tijd het aantal klanten met 15% toegenomen.

Tot vier weken geleden maakten 658 mensen gebruik van de voedselbank. Inmiddels is dat aantal gestegen naar 743 klanten. "Zo’n tien gezinnen komen uit Oekraïne en de overige mensen komen waarschijnlijk vanwege de stijgende prijzen", vertelt vrijwilliger Sasja Kamil.

Tekst gaat verder onder de video:

De voedselbank kan de groei nu nog aan, maar het wordt steeds lastiger om aan volle pakketten te komen. "Er komt steeds minder voedsel binnen. Enerzijds doordat supermarkten zelf de voedselverspilling aanpakken. Anderzijds merken we dat we steeds meer ons best moeten doen om voedsel in te zamelen tijdens inzamelingsacties. Dat moet met vrijwilligers gebeuren, maar het is moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden", vertelt Kamil.

Hulp

De voedselbank heeft dringend hulp nodig. "Mensen kunnen bij ons doneren. Dat kan door rechtstreeks geld over te maken, waar wij voedsel van kunnen kopen. Of ze kunnen tijdens acties van de voedselbanken bij de supermarkt eten doneren."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.