Ankeiler: De 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen door IrisZorg op de locatie De Flet bij De Hulsen in Nijmegen kan voortgezet worden én uitgebreid worden van 15 naar 27 plekken.

- De 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen door IrisZorg op de locatie De Flet bij De Hulsen in Nijmegen kan voortgezet worden én uitgebreid worden van 15 naar 27 plekken. Eerst was nog niet duidelijk of de overige verdiepingen van het pand geschikt waren om dak- en thuislozen op te vangen en of het pand in gebruik kon blijven tijdens de sloop en nieuwbouw van De Hulsen. Dat blijkt nu mogelijk te zijn.

Brandveiligheidsmaatregelen

De reden dat de toekomst van De Flet en het gebruik van overige verdiepingen van het gebouw aan de Nieuwe Dukenburgseweg om dak- en thuislozen op te vangen terwijl De Hulsen gesloopt en herbouwd wordt onzeker was, was dat er voor 1 april door IrisZorg aan specifieke brandveiligheidsmaatregelen voldaan moest worden. Deze maatregelen heeft men tijdig opgepakt en uitgevoerd. Ook is duidelijk geworden dat het gebouw voorlopig niet gesloopt hoeft te worden. Daardoor kan de opvang op deze locatie nu niet alleen voortgezet, maar ook uitgebreid worden.

Schependomlaan

De uitbreiding van de opvangplekken bij De Flet is 'heel goed nieuws', vindt wethouder Grete Visser (D66). “Ook omdat er we gebruikmaken van een tijdelijke opvang op de Schependomlaan, waarvan beloofd is dat dit aan het eind van het jaar stopt. Wellicht dat we dit jaar ook minder plekken voor de winteropvang nodig hebben omdat we op De Flet meer plekken hebben.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel