Ankeiler: Pasen staat voor de deur. Naast eieren zoeken en een bezoekje aan de tuinwinkel zijn er nog veel meer dingen te doen in onze regio.

- Pasen staat voor de deur. Naast eieren zoeken en een bezoekje aan de tuinwinkel zijn er nog veel meer dingen te doen in onze regio. In dit artikel vind je een greep uit de activiteiten in de omgeving. Van musea via Paasbrunch tot een jazzfestival. Voor iedereen wat te doen!

Musea

Het bekendste museum van de streek is Museum Het Valkhof, aan het Kelfkensbos in Nijmegen. Op dit moment is, naast de vaste collectie, ook de tentoonstelling Moving Stories te zien, waar de geschiedenis wordt verbonden met het heden. Het museum is beide paasdagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. In Wijchen is Museum Kasteel Wijchen pas sinds kort weer open, na een renovatie van twee jaar. De tentoonstelling ‘Ons Kasteel’ laat zien hoe de verbouwing tot stand kwam. Open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Beleef het gebied Maas en Waal en haar strijd tegen het water in Museum Tweestromenland in Druten. Geopend op Tweede Paasdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Paasbrunch

Zeg je Pasen, dan zeg je eigenlijk ook Paasbrunch. Op verschillende plekken kun je met brunchen. Een begrip in Wijchen is wat dat betreft Brownies & Downies. Hier kun je eerste en tweede Paasdag van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht. In Nijmegen is het heerlijk brunchen bij restaurant Plek waar je ook op beide Paasdagen kan genieten van een goede brunch. Met de kids gezellig brunchen, BliXem in Nijmegen is de place to be! Hier kun je vanaf 10:00 terecht voor bijvoorbeeld een heerlijke kleine marikenbol.

Evenementen

Dit weekend is natuurlijk ook een uitgelegen kans om iets actiefs te ondernemen. Zo heeft Waalhalla in Nijmegen zaterdag een silent disco. Hier kun je dansen vanaf 22.00 uur tot in de kleine uurtjes. Met de kinderen naar de bioscoop? Pathé Nijmegen draait heel het weekend kinderfilms en met wat geluk kom je mascotte Charlie tegen voor een meet & greet! In Nijmegen-Oost vindt dit jaar het Easter Jazz festival plaats. Vanaf 14.00 uur treden er in verschillende cafés jazzformaties op die er tot bijna middernacht zullen spelen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.