Ankeiler: In de gemeente Beuningen komen 1100 huishoudens in aanmerking voor een energietoeslag van 800 euro.

- In de gemeente Beuningen komen 1100 huishoudens in aanmerking voor een energietoeslag van 800 euro. Volgens de gemeente leert de ervaring dat meer dan een derde van de 1100 huishoudens de toeslag om allerlei redenen niet zal aanvragen. Wethouder Frans Houben zei dat de gemeente alles zal proberen om deze extra uitkering bij zoveel mogelijk minima te bezorgen.

Inwoners die bijstand van de gemeente ontvangen, zullen de 800 euro in de eerste week van mei automatisch op hun rekening krijgen. Dat zijn ruim 360 huishoudens.

De energietoeslag is bedoeld voor inkomens lager dan 120 procent van het sociaal minimum. Het is een compensatie voor de sterk gestegen energieprijzen. De gemeente zet de aanvraagprocedure hiervoor halfweg mei online. Dat wordt aangekondigd via social media, de gemeentelijke website en de lokale pers. Tot het eind van het jaar kan men zich aanmelden.

"800 Euro de moeite waard"

Meestal maakt slechts 30 tot 40 procent van de minima gebruik van regelingen die voor hen zijn bedoeld. Wethouder Houben hoopt dat deze energietoeslag een grotere groep mensen zal bereiken. Hij verwacht dat maatschappelijke organisaties inwoners zullen attenderen op de regeling, zoals stichting Perspectief, Sociaal Team Beuningen en thuiszorg organisaties.

"Het is een geldbedrag waar deze mensen gewoon recht op hebben. Toch is er vaak schaamte om het aan te vragen. Sommigen hebben niet in de gaten dat ze ervoor in aanmerking komen. Die 800 euro is een bedrag dat beslist wel de moeite waard is," zegt Houben.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel