Bevat Video: Video
Ankeiler: NEC-speler Bart van Rooij las dinsdagochtend het boek ‘Storm en de uitvinding van het voetbal' voor aan kinderen van groepen 5 en 6 van basisschool De Wingerd in Nijmegen.

- NEC-speler Bart van Rooij las dinsdagochtend het boek ‘Storm en de uitvinding van het voetbal' voor aan kinderen van groepen 5 en 6 van basisschool De Wingerd in Nijmegen. Dit in het kader van het project ‘Scoor een boek’ om kinderen in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te laten lezen.

Bekijk hoe de NEC'er voorleest op basisschool de Wingerd. Tekst gaat daarna verder:

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen van groepen 5 en 6 steeds minder lezen. Bibliotheek Gelderland-Zuid en NEC stimuleren kinderen van twaalf Nijmeegse scholen tien weken lang om zoveel mogelijk boeken te lezen.

Van Rooij vindt het belangrijk dat kinderen goed leren lezen: “Op mijn basisschool werd het niet altijd evengoed gestimuleerd. Lezen is enorm belangrijk en het is goed dat jonge kinderen hier actief mee bezig zijn.”

Kidsconferentie

Na afloop mochten kinderen vragen stellen aan Van Rooij tijdens de kidsconferentie. “Een leuke vraag vond ik of ik een trucje met de bal kon doen. Dus toen moest ik even de bal hooghouden. Normaal gesproken gaat dat heel makkelijk, alleen voor zo’n grote groep kinderen moet je toch wel even je best doen”, aldus de NEC’er.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.