Bevat Video: Video
Ankeiler: Allemaal verschillende beelden kleuren de voortuin van Henk Lamers. Vroeger een schilder, nu een fervent verzamelaar.

- Allemaal verschillende beelden kleuren de voortuin van Henk Lamers. Vroeger een schilder, nu een fervent verzamelaar. Met meer dan honderd verschillende soorten beeldjes is Henk zijn tuin een opvallende verschijning in het straatbeeld van Weurt-Noord. "Als ik ergens een leuk beeld zie, dan koop ik het.”

Lamers was schilder. Hij werd in de jaren '90 afgekeurd, moest daardoor vervroegd met pensioen, en verzamelt sindsdien beeldjes. Op zijn scooter rijdt hij langs markten en braderieën, op zoek naar nieuwe aanwinsten. Lamers verwacht niet snel te stoppen met verzamelen. De hoeveelheid beeldjes zal alleen maar verder toenemen want "ik haal nooit iets weg, of het moet echt enorm beschadigd zijn.” Dat was onlangs het geval: door verschillende stormen sneuvelden er beeldjes.

Vierdaagse

Dit jaar zullen Vierdaagse-wandelaars weer door de straat van Lamers lopen, na een wijziging in de route. Eén keer eerdr liep de route al langs zijn huis; in 2015. Toen trok zijn tuin veel bekijks: Veel mensen stopten toen voor een foto van de tuin. "Het was hier net een gekkenhuis. Volgens mij stonden er meer dan twintigduizend mensen een foto of een selfie te maken.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel