Bevat Video: Video
Ankeiler: De nieuwe woningen die in en rondom monumentale boerderij Rijzenburg worden gebouwd, moeten minimaal vijf jaar door de kopers zelf bewoond worden.

- De nieuwe woningen die in en rondom monumentale boerderij Rijzenburg worden gebouwd, moeten minimaal vijf jaar door de kopers zelf bewoond worden. Dit heeft de gemeente Overbetuwe afgedwongen bij De Bunte Vastgoed uit Elst die de woningen gaat bouwen.

Vorig jaar september besloot de gemeente Overbetuwe ook al dat bij de bouw van de sociale koopwoningen in de nieuwe woonwijk De Pas, de zelfbewoningsplicht zou gelden. De Bunte Vastgoed wilde eerder twee vrije sector woningen bouwen van boven de 350.000 euro en 17 woningen tussen de 189.000 en 350.000 euro. Dat is nu 4 om 17 geworden.

De bouwer had zelf om de aanpassing gevraagd omdat de boerderij in slechte staat is, en door de aanleg van de spoortunnel, deze ook matig bereikbaar was. Hierdoor zijn de kosten hoger dan voorzien. De gemeente Overbetuwe liet weten dit een valide argument te vinden om twee extra woningen in de vrije sector te bouwen, mits voldaan wordt aan de zelfbewoningsplicht van vijf jaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel